Artikuj mjekësor

Diarreja ose gastroenteriti është ndër patologjitë më të shpeshta gjatë sezonit të verës.

Njerëzit e prekur prej saj kanë etje, letargji dhe plogështi, buzë të thata, zbehje në fytyrë, debulesë dhe shkaktarët e kësaj gjendje janë:

  • Bakteret
  • Viruset
  • Parazitët

Diarretë nga viruset përbëjnë numrin më të madh të të prekurve nga diarreja, por në këtë periudhë ushqimet dhe uji mund të jenë gjithashtu burim infeksioni.

Temperaturat e larta vazhdojnë të jenë prezente kudo në vendin tonë ndaj është e rëndësishme që të gjithë të jemi të kujdesshëm dhe të mos ekspozohemi në diell gjatë orëve të pikut. Ndërkohë është shumë e rëndësishme që të jeni të mirëinformuar mbi pasojat negative që ka në shëndetin tonë ekspozimi i pakujdesshëm ndaj këtyre temperaturave ekstreme, një ndër të cilat është “Goditja nga i nxehti (Heat Stroke)”.

Sottocategorie

Spitali Hygeia Tiranë

SPITALI HYGEIA TIRANЁ është spital privat i nivelit ndërkombëtar me një investim fillestar prej 60 milion euro, duke qenë i vetmi spital në Shqipëri i konceptuar që në fillesat e tij si strukturë spitalore, si nga pikëpamja strukturore ashtu edhe nga ajo funksionale. 

Lexo me shumë...

Newsletter

Abonohu per te mare njoftimet tona me email:

Si të arrini në Hygeia

Kontakte

Spitali Hygeia Tiranë:
Sekretaria: + 355 4 23 90 000
Urgjenca: + 355 4 23 23 000
Email: info@hygeia.al