News & Articles

Obeziteti është kthyer në një fenomen gjithmonë e më të përhapur të kohëve moderne që po jetojmë dhe të qenit në formë apo të paturit të një peshe ideale është një nga sfidat e të gjithëve. Jo pak herë ndodh, që për arsye të mosmarrjes me aktivitet fizik, jetës sedentare, kequshqyerjes apo edhe ndikimit të një sërë faktorësh të tjerë, të fitojmë peshë dhe më pas e kemi shumë të vështirë të kthehemi në peshën tonë ideale. Alternativë e rënies së shpejtë nga pesha janë edhe aplikimi i proçedurave mjekësore.

 

Si çdo vit edhe këtë verë fëmijët do të kalojnë shumë kohë duke u larë dhe luajtur në pishinë apo në det. Nëse jeni prind, mund të jeni shumë të familjarizuar me dhimbjen dhe diskomfortin e veshit  te fëmijët, sidomos pas një fundjave të gjatë të kaluar në det duke notuar. Në varësi të moshës së fëmijës, simptomat që ato shfaqin mund të ndryshojnë, por rezultati, pra ankesat janë po të njëjtat: dhimbje, inflamacion dhe madje shumë herë e shoqëruar edhe me infeksion. Por, për të gjithë ju nëna, duke u informuar mbi shkaqet, parandalimin dhe mundësitë e trajtimit, ju mund të jeni të përgatitura në mënyrë që të dini si të veproni në rast se përballeni me një rast të tillë.  

Në muajt e verës shtohet vëmendja e njerëzve, sidomos femrave, për trajtimin e venave varikoze. Në këtë sezon shtohet edhe numri i pacientëve që vijnë të vizitohen për këtë problem. Arsyeja në shumicën e rasteve është e thjeshtë, me ngrohjen e kohës dhe ndërrimin e veshjeve, rritet preokupimi për paraqitjen estetike të këmbëve. Pjesërisht ka edhe një arsye shëndetësore, me ngritjen e temperaturave shtohen shqetësimet që sjellin venat varikoze. Por, që të arrihen në maksimum efektet estetike të trajtimit, cilido qoftë ai, duhet kohë, ndaj paraqitja tek mjeku në verë nuk është e përshtatshme. Kujdesi për venat varikoze duhet të fillojë muaj më parë, që në verë të kemi paraqitje më estetike.

Subcategories

Hygeia Group

SPITALI HYGEIA TIRANЁ, pjesë e Grupit Hygeia Greqi, i cili prej 40 vitesh tashmë, vazhdon tё jetё lider nё tregun e sektorit shëndetësor dhe ka si objektiv kryesor të jetë ofruesi më i madh i shërbimeve mjekësore të integruara në gjithë Europën Juglindore.

Lexo me shumë...

Newsletter

Subscribe for our latest news and offers:

Contacts

Spitali Hygeia Tiranë:
Sekretaria: + 355 4 23 90 000
Urgjenca: + 355 4 23 23 000
Email: info@hygeia.al


Zyra e Spitalit Hygeia Kosovë:
Telefon: 377 49 10 2008
Email: zyrakosove@hygeia.al